Organizacja i zarządzanie w przemyśle

 

W latach 90. pozycja Instytutu została wzmocniona poprzez intensyfikację działalności naukowo-badawczej, wydawniczej i szkoleniowej. Główne kierunki działania to: usługi na zlecenie jednostek administracji państwowej; prace na rzecz przedsiębiorstw związane z restrukturyzacją, prywatyzacją, marketingiem; analiza i wykorzystanie szans związanych z przystąpienia Polski do Unii Europejskiej w tym pozyskiwanie funduszy; wdrażanie systemów jakości w przedsiębiorstwach i laboratoriach; rozwój współpracy z zagranicą; kształcenie kadr naukowych.

 
styczeń
31 '15

Substancje żelujące w przemyśle spożywczym

Substancje żelujące w przemyśle spożywczym

(...) Skrobia modyfikowana chemicznie to różne substancje, które mają odmienne właściwości fizykochemiczne i funkcjonalności. Z tego powodu stosuje się je w różnych miejscach. Substancje żelujące różnią się bowiem od siebie i to znacznie. Skrobia utleniona jest w Polsce najbardziej popularna. Wytwarza się z niej przede wszystkim desery mleczne i owocowe. Innej skrobi używa się do produkcji majonezów, sosów czy margaryn (...)

Artykuły: dodatki, przemysł spożywczy, żywność